Esta fin de semana comemos no Restaurante El Empalme en Rionegro del Puente (Zamora) un menú exclusivamente elaborado con cogomelos.Con caldo de verzas, patacas, fabas, no seu xugo, en revolto ou formando parte da salsa do lombo de cervo. Na sobremesa, variado confeccionados con cogomelos, para meu gusto o máis orixinal da comida.Salvo o boletus pinicula no seu xugo e os a sobremesa, tódolos pratos contiñan mestura de cogomelos, cantidades e texturas diferentes pero sabores dificilmente identificables. Xantar brandido pero cativo.
Mestura de cogomelos con verzas
Patacas con mestura de cogomelos
Mestura de cogomelos con fabas
Boletus pinicola
Revolto de cogomelos mesturados
Lombo de cervo con salsa doce de castañas
Sobremesa de cogomelos
Continuamos camiño non sen antes saudar a Gloria e Elías que son os auténticos meritorios de que o Empalme se manteña como un restaurante tradicional na gastronomía baseada nos cogomelos.
Agaricus arvensis Agaricus bisporusAgaricuscampestrisAgaricusSilvaticus
Amanita caesarea Armillaria Mellea Boletus aereus Boletus badius Boletus edulis
Boletus granulatus Boletus luteus Cantharellus cibarius Cantharelus tubeiformes
Cantharellus lutescens Clitocybe geotropa Clitopilus prunulus Coprinus Comatus Cortinarius
violaceus Cantharellus Cornucopioides Fistulina Hepatica Hydnum repandum Hygrophorus
limacinus Lactarius deliciosus Lactarius sanguifluus Laetiporus suphureus
Langermannia Lepiota proceraLepistaNebularis LepistaNuda Marasmius oreades
Morchela esculenta Paxillus atromentosus Pholiota aegerita Pleurotus eryngii
Pleurotus ostreatus Ramaria flava Russula cyanoxhanta Russula virescens
Tricholoma columbeta Tricholoma georgii Tricholoma nudum Tricholoma terreum
Tuber aestivum Tuber melanosporum
Ningún comentario:
Publicar un comentario